Huden

Som alla organ i din kropp behöver huden underhållas och få en skonsam skötsel för att kunna skydda dig, vilket är en livsviktig uppgift för huden. De finns hudsjukdomar som är både fysisk och psykisk nedbrytande och till och med funktionshindrande för oss. Därför är det viktigt med proffesionell naturlig hudvård och omvårdnad.

Hudrengöring

En hudrengöring kan göras på hela kroppen och vanligtvis utförs den främst på ansikte, hals och dekolletage, men även på rygg och axlar där man har porer som blivit tilltäppta. Det rekommenderas definitivt inte att klämma tilltäppta eller inflammerade porer på egen hand. Risken är då stor att man skadar huden och får infektion samt för den vidare inuti huden och i vissa fall in i blodkärlen. Detta kan skapa varbölder och vävnadsskador.

Vetenskapligt bevisade metoder

Alla hudtyper hos människor oavsett ålder, kön eller färg, behöver grundlig rengöring och omvårdnad. Precis som när du städar hemma behövs det rätta metoder och noggranna val av effektiva men skonsamma produkter. Hudrengöring måste dessutom utföras med vetenskapliga bevisade metoder för varje persons specifika behov. Behandlingen ska göras i hygienisk och ren miljö med klinisk rena händer och instrument. Behandlingen ska även göras med varsamhet för att förhindra ärrbildning, varspridning och inflammationsrisker.

Meda ndra ord, bara för att behandlingen ser enkel ut hos din hudterapeut ska du inte göra det själv. Du kan inte se i badrumsspegel att du skadar huden och små blodkärl som senare utvecklas till ärr, ojämn hudfärg och förstorade porer.

Din hudterapeut ska besitta högsta kunskap och utbildning för din säkerhet. Men först och främst ska hen ha ett genuint och ärligt intresse att ta god hand om dig för bästa personliga vård och hållbart resultat.

Framförallt ska din hudterapeut lämna ifrån sig ett klart, rent, fräscht, lugnt och oskadat organ tillbaka till dig.

Kontakta oss för kostnadsfri hudanalys.

Vi är specialister på olika hudtyper, alla etniciteter och hudsjukdomar.