Huden

Alla organ i din kropp behöver underhållas och få skonsam skötsel. Huden är inget undantag och organet har en livsviktig uppgift genom att skydda dig. De finns hudproblem som är både fysisk och psykisk nedbrytande, till och med funktionshindrande för oss. Därför är det viktigt med proffesionell hudvård och omvårdnad för bästa välmående.

Hudrengöring

Hudrengöring kan göras på hela kroppen. Vanligtvis utförs den på ansikte, hals och dekolletage, men även på rygg och axlar där man ofta har porer som blivit tilltäppta. Det rekommenderas att definitivt inte klämma tilltäppta eller inflammerade porer på egen hand, även om det kan vara lockande för vissa. Risken är då stor att du skadar huden och får infektion i poren. Infektionen kan även föras vidare inuti huden och i vissa fall in i blodkärlen, vilket kan skapa varbölder och vävnadsskador.

Vetenskapligt bevisade metoder

Alla hudtyper, oavsett ålder, kön eller färg, behöver grundlig rengöring och omvårdnad. Och precis som när du städar hemma behövs de rätta metoderna och noggrant val av effektiva men skonsamma produkter. Hudrengöring måste dessutom utföras med vetenskapliga bevisade metoder för varje persons specifika behov. Behandlingen ska göras i hygienisk och ren miljö med klinisk rena händer och instrument. Behandlingen ska även göras med varsamhet för att förhindra ärrbildning, varspridning och inflammationsrisker.

Meda andra ord, bara för att behandlingen ser enkel ut hos din hudterapeut ska du inte göra det själv. Du kan inte se i badrumsspegel att du skadar huden och små blodkärl som senare utvecklas till ärr, ojämn hudfärg och förstorade porer.

Din hudterapeut ska besitta högsta kunskap och utbildning för din säkerhet. Men först och främst ska hen ha ett genuint och ärligt intresse att ta god hand om dig för bästa personliga vård och hållbara resultat. Framförallt ska din hudterapeut lämna ifrån sig en klar, ren, lugn och oskadad hud tillbaka till dig.

Kontakta salongen för kostnadsfri hudanalys.